הדיקטטורה עדיין שולטת: מנהיג האופוזיציה ברוסיה, אלכסנדר נאבלני אשר הורעל לפני מספר חודשים, ככל הנראה על ידי 'זרועות התמנון' של הק.ג.ב אולם ניצל לחיים.
כפי שדווח מעל 'בימה' זו, נבאלני הורעל במהלך הטיסה מעל שמי רוסיה. כתוצאה מכך, נאלץ המטוס לנחות נחיתת חרום בכדי להבהילו לבית החולים.
רופאי אומסק אמרו כי האבחנה העיקרית היא הפרעות מטבוליות. רופאים גרמנים הודיעו שהוא מורעל בחומרים מקבוצת נוביצ'וק, אך לא סיפקו כל ראיות רלוונטיות- כך מדווח ברשתות הרוסיות אשר ככל הנראה משתפות פעולה או מאוימות על ידי הממשל של הקג''ב.
כאשר לפי האמת מתברר כי הוא סבל מהרעלה בנוסף לכך שרוסס בגז רעיל. בנוסף לכך, בכדי לטשטש ראיות, החליט פוטין להשליך את האחריות של ההרעלה על מתנגדו: לפיו אלכסנדר נבאליי החליט ללגום מהרעל בכדי "להאשים" את הממשל בהרעלתו.
ראש האופוזיציה, סותר את דברי רודן רוסיה, בכך ש"אם גרסתו נכונה, הרי שהוא (אלכסנד נבאלני) נכשל במשימתו, שכן לא זכה למות"...
נבאלני העדיף להרחיק לכת מרוסיה ולהתאשפז בגרמניה. שם במשך תקופה ארוכה עבר תהליך של שיקום מההרעלה. כעת, לאחר שהבריא, החליט לשוב לארצו.
ראש האופוזיציה ברוסיה התראיין לחדשות 'דר שפיגל' ואמר: "אני טוען שפוטין עומד מאחורי הפשע ואין לי גרסאות אחרות למה שקרה", לאחר ניסיון ההתנקשות המערב דרש הסבר מהקרמלין, כאשר רוסיה הכחישה מעורבות לאירוע בטענה כי טרם גילתה ראיות לפשע.
עוד תיאר נבאלני את רגעי השיא של ההרעלה, "אתה לא מרגיש כאב אבל אתה יודע שאתה גוסס". עוד הודיע נבאנלי כי הוא מתכנן לחזור לרוסיה: "המשימה שלי היא עכשיו להישאר ללא חת. ואין לי שום פחד".
מצד הממשל ברוסיה טענו כי: "נבאלני הוא חסר בושה. פוטין הציל את חייו. אם מה שקרה לו הופנה על ידי השירותים המיוחדים של מדינות המערב, הרי שההצהרה שלו נכנסת להיגיון הזה. כולם הצילו אותו בכנות: מטייסים ורופאים עד לנשיא. להצהיר הצהרות כאלה? רק אדם לא ישר יכול לעשות זאת".
טרם נחיתתו ברוסיה טען נבאלני: "אילו דברים רעים יכולים לקרות לי ברוסיה? יעצרו אותי? אני חף מפשע", והוסיף: "חזרתי, הבית שלי פה. אני לא מפחד מכלום כי אני יודע שהצדק איתי".
אם זאת, לאחר שנחת בארצו והגיע לביקורת הדרכונים מיד נעצר על ידי המשטרה שקיבלה את פניו בכבוד וליוותה אותה הישר לכלא הרוסי. סיבת ההאשמות אינה ברורה דיו, אולם אין מן הנמנע בין עומדות על בסיס פוליטי.