למרות תבוסתו של הנשיא טראמפ, שאינו מודה בכך בפומבי, נראה כי איראן ובעלות בריתה חוששת ממתקפה יותר מתמיד.
בעקבות החשש ההולך וגובר איראן מבקשת מבעלות בריתה במזרח התיכון שלא לעורר פרובוקציות לצד שמירה על כוננות גבוהה.
כידוע, באמצע 2018 חלה החרפה בין טהראן לממשל הנשיא דונלד טראמפ על רקע פרישת ארצות הברית מהסכם הגרעין והטלת עיצומים נגד איראן באמצעות הבנקים ייצוא ויבוא הנפט ועוד.
ההחרפה באה לידי ביטוי בפריסת סוללות פטריוט נגד טילים ונושאת המטוסים האמריקנית "לינקולן" שחצתה את תעלת סואץ בדרכה למפרץ.
ב-3 בינואר מפקד כוח קודס של משמרות המהפכה האיראניים, קאסם סולימאני, נהרג במתקפה אווירית אמריקנית על שיירתו ליד נמל התעופה הבינלאומי של בגדאד.
ב 7 בינואר, איראן שיגרה למעלה מ-15 טלים בליסטיים לעבר בסיסי חיל אוויר בעיראק ובכללם "עין אסאד" שבחבל אנבר. בסיסים אלה מארחים כוח אדם אמריקאי. לפי פרסומים איראניים, הטילים נורו משטח איראן והם כללו טילים מסוג "קיאם", וטילי ד'ולפיקאר.
ב-28 בינואר דווח בתקשורת באיראן על מטוס שהתרסק באפגניסטן ובו מצא את מותו האחראי על תיק איראן ב-CIA.
בעקבות זאת, צורר היהודים, נסראללה הצהיר בטלוויזיה הלבנונית: "כולנו צריכים לשמור על כוננות גבוהה בחודשיים הקרובים כדי שזה יעבור בשלום",
בנוסף לכך, קרא לחברי ארגון הטרור ושותפיהם: "להיות מוכנים להתמודד עם כל סכנה, תוקפנות או נזק, ולהגיב אם ארה"ב או ישראל יהיו טיפשים להגיע עד שם".