חבר הכנסת יעקב אשר יו"ר ועדת החוקה, פנה דורש ממנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור חזי לוי במתן זכות קדימה בנוגע לחיסונים לאנשי החינוך.
ח''כ יעקב אשר מסביר: "בשקלול הנתונים יילקח בחשבון מתן עדיפות גבוהה לחיסון בשלב הראשון של מלמדים בישיבות ומרצים באקדמיה, וכד'. שכן ע"פ רוב מדובר בעובדי הוראה בגיל מבוגר הנמצאים בקבוצת סיכון ומתוקף תפקידם נמצאים בקשר מתמיד עם אוכלוסייה צעירה, כשאין תחליף לתרומתם החינוכית במפגשים פרונטאליים עם התלמידים".
אשר ציין כי ביכולתו להפעיל את סמכויותיו בכדי לבצע את דרישתו: "בכוונתי לקיים דיון בוועדת החוקה חוק ומשפט על המתווה המתוכנן, ועל כן אבקש לקבל עדכון על התקדמות מתווה סדרי העדיפויות בקבלת החיסונים".
יעקב אשר בקש להשיב את הבדיקות הסרולוגיות לדיונים: "עריכת בדיקות סרולוגיות בהיקף נרחב לציבור תיתן בידינו תמונת מצב כמה אזרחים כבר מחוסנים וכמה עדיין זקוקים לחיסון. נתונים אלו ישפיעו על כל החלטה בבניית מתווה סדרי העדיפויות במתן החיסונים"
לסיום ציין כי: "עריכת בדיקות סרולוגיות לציבור תיתן בידינו תמונת מצב כמה אזרחים כבר מחוסנים וכמה עדיין זקוקים לחיסון, כך שנתונים אלו ישפיעו על כל ההחלטה כיצד לחלק את מנות החיסון בקרב האוכלוסייה, כשהמתווה בנוי על מספר חיסונים קיים למול מספר האזרחים הזקוק לחיסון".