לפני כחודשיים, נערכו בחירות לבית המחוקקים בניו ג'רזי, ובשבוע שעבר, נערך טקס ההשבעה של 80 הנבחרים - אסעמבלי. לרוב עושים את הטקס במקום קטן יחסית, אך הפעם עקב כך שהמעמד היה ה-220 במספר ורצו שכל בני המשפחה יוכלו גם הם להגיע, ועקב נגיף הקורונה - האירוע נערך במקום גדול יותר.
שליח חב"ד, הרב מרדכי קנלסקי מנהל ארגון "ברית אברהם" בניו ג'רזי, קיבל טלפון מדובר בית המחוקקים והוזמן במפתיע להיות הרב שמברך את המחוקקים. לאחר טקס ההשבעה, הרב קנסלקי נקרא אל דוכן הנואמים ונשא על כך שהרבי מליובאוויטש אמר שבבית מחוקקים צריכים ללכת לפי ז' מצוות בני נוח ולפי זה הכל צריך לעמוד.
עוד אמר: "התחילו שנה חדשה (למניינם) ובכל שנה צריכים לקחת הנהגה טובה חדשה, והציע בפני הנוכחים, שיתחילו בעניין החינוך, שבכל בתי הספר יהיה "רגע של שתיקה", שידעו שיש אלוקים בעולם".
עוד עורר את הגויים לכך: "שכל אחד ימצא זמן בערב או באמצע שבוע, לתת 5/10 דק' שכל המשפחה יושבים ביחד לשוחח בלי טלפונים ומכשירים אחרים. לדבר אחד עם השני כמו משפחה זהו דבר שצריכים להשפיע על כולם, ואם בבית המחוקקים יקיימו זאת, ממילא זה ישפיע על כל המדינה".
לאחר הדברים הקצרים, הקהל מחא כפיים בהתלהבות. במהלך הנאום, מאחורי הרב קנלסקי עמדו ראש הרפובליקנים, ראש הדמוקרטים ונשיא בית המשפט שהשביע את האנשים ואישי ציבור נוספים. דובר בית המחוקקים שהזמין את הרב לאירוע, פנה אליו וביקש לדבר עמו על נושא החינוך, לראות כיצד לפעול זאת הלאה... כי זהו דבר חשוב ביותר.