מתיחות בדרום: דובר צה"ל הודיע הלילה (שני) כי זוהו שני שיגורים מצפון רצועת עזה לכיוון אשדוד. הרקטות ששוגרו נפלו בים ולא היו אירועים או נגרם נזק באירוע, כמו כן לא הופעלה אזעקת צבע אדום. כך מפרסמים לילך שובל ושחר קליימן בישראל היום.
בעקבות שיגור הרקטות, מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו מטרות טרור של ארגון חמאס בדרום רצועת עזה. מדובר צה"ל נמסר כי הצבא "רואה בחומרה רבה כל פעילות טרור כנגד ישראל והוא ערוך ומוכן לפעול בנחישות ככל שיידרש, נגד ניסיונות לפגיעה באזרחי ישראל וריבונותה. ארגון הטרור חמאס נושא באחריות לנעשה ברצועת עזה וממנה, והוא יישא בהשלכות לפעולות הטרור נגד אזרחי ישראל".
רק לפני שלושה שבועות שוגרו שתי רקטות מרצועת עזה לכיוון אשקלון, רקטות שיורטו על ידי מערכת כיפת ברזל. בתגובה לשיגור, צה"ל תקף יעדי טרור ברצועה, בהם אתר לייצור אמצעי לחימה רקטיים ועמדות של חמאס.
בחמאס הטילו את האחריות על השיגורים מלפני שלושה שבועות על ארגון הג'יהאד האסלאמי, וטענו כי הירי בוצע "בניגוד להסכם ולהבנות שהושגו בין הפלגים בחמ"ל המשותף לארגוני הטרור, ומבלי שניתנה הוראה של הפיקוד העליון בג'יהאד האיסלאמי".