כפי שדיווחנו הבוקר ב'בימה', בית המשפט הגיע לשפל נוסף בכך שביזה את הגאון הגר''י יוסף שליט''א, על התבטאותו. יו"ר ועדת החוקה ח"כ יעקב אשר תקף (ב') בפתח דיון הוועדה את המלצת נציב תלונות הציבור על שופטים, שופט העליון בדימוס אורי שוהם, לבחון את המשך כהונתו של הרב הראשי לישראל הרב יצחק יוסף כדיין.
חה''כ יעקב אשר מחה: "יש חשיבות גדולה בעצמאותו של רב בישראל ובוודאי הרב הראשי בישראל. יש עליה בניסיונות לקריאת תיגר על מעמד הרבנות הראשית, ונציב תלונות הציבור מצא לנכון לבדוק בצורה כזו או אחרת תלונות כלפי נשיא מועצת הרבנות הרב יוסף על דברים אותם הוא מביע הלכתית.
עוד הוסיף יעקב אשר: "אנחנו מצפים שהרב יאמר את דעתו ההלכתית המבוססת, והיא תשמע גם אם מישהו לא אוהב אותה מסיבות כאלו ואחרות. השימוש בדבריו נעשה על-ידי גורמים שלא קיבלו אף פעם את דברי הרבנות הראשית. יש פה מסע ציד שכל מטרתו היא לפגוע ברבנות, במוסד הרבני וברבנים, דעתם ההלכתית תישאר עצמאית".