האם המגיפה הבאה שתחווה האנושות תבוא מיבשת אנטארקטיקה? נראה שהתשובה לכך עלולה להיות חיובית וזאת כיון שמדענים מצאו באדמת יבשת קרח העד חיידקים סופר חזקים בעלי עמידות בפני אנטיביוטיקה וחומרי חיטוי אנטי בקטריאליים.
על פי הפרסום ב'ישראל היום', מי שמצאו את החיידקים הם צוות חוקרים מאנויברסיטת המדינה בצ'ילה בהובלת החוקר אנדרס מרקולטה שפרסם את המחקר על החיידקים בבטאון המדעי Science of the Total.
"מדובר בחיידקים שהתפתחו בתנאים קיצוניים והם עמידים מאד עם יכולת להעביר את העמידות שלהם לחיידקים אחרים" אומר החוקר שמוסיף כי "אנו יודעים שהאדמות ביבשת שמושפעות מהמסת הקרחונים משופעות בסוגים רבים של חיידקים וחלקם מהווים פוטנציאל גנטי להעברת עמידות לאנטיביוטיקה", סיפר מרקולטה לסוכנות הידיעות "רויטרס".
המדענים מאוניברסיטת המדינה של צ'ילה, חקרו את השפעת המסת הקרחונים ביבשת במשך שנתיים בין השנים 2017 ל2019. ביחס לכך מציין מרקולטה כי "מאוד כדאי לשאול האם שינוי האקלים ואפקט החממה יכולים להשפיע על הופעתן של מחלות זיהומיות בעולם. לדעתי זה תרחיש אפשרי בו הגנים החזקים האלו יוצאים החוצה מהמאגר שלהם כאן ומקדמים את ההתפשטות של מחלות זיהומיות".
בעבר חוקרים מצאו ביבשת חיידקים מסוג Pseudomonas, שהם עצמם לא היו מסוכנים לבני אדם ורעילים אבל הם היו עמידים לחומרי חיטוי נפוצים על בסיס נחושת, כלור או אמוניום רבעוני, מעבר לעמידות החזקה הזו נמצא סוג אחר של חיידקים בשם פולארומונס (Polaromonas) שהיו בעלי יכולת עמידות בפני אנטיביוטיקה,שלוחמת בזיהומים ונפוצה כיום מאד בתרופות הניתנות לבני אדם.