הסכם איחוד האמירויות הערביות–ישראל הוא הסכם לנורמליזציה מלאה בין איחוד האמירויות הערביות למדינת ישראל בתיווך ארצות הברית, שהוצג לציבור ב-13 באוגוסט 2020. ההסכם נחתם במסגרת הסכמי אברהם, הכוללים גם את הסכם בחריין–ישראל, ההסכם פורסם בעברית ערבית ואנגלית.
עיקרי ההסכם שפורסמו:
כינון יחסים דיפלומטיים מלאים בין ישראל לאיחוד האמירויות הערביות.
הקמת שגרירויות הדדיות וחילופי שגרירים בין המדינות.
תעופה אזרחית- טיסות ישירות בין נמל התעופה הבינלאומי אבו דאבי לנמל התעופה בן-גוריון.
תיירות: בין המדינות סיורים כחלק מתהליכי השלום.
חתימת ההסכם:
ב-31 באוגוסט 2020, יצאה בשעות הבוקר מנמל התעופה בן-גוריון הטיסה המסחרית הגלויה הראשונה מישראל לאיחוד האמירויות הערביות שבוצעה במטוס של אל על. על שם קידומת הטלפון של איחוד האמירויות, הטיסה נקראה " LY 971". כמו כן, על המטוס הוטמעה המילה "שלום" בשפות עברית, אנגלית וערבית.
את המשלחת הדיפלומטית הישראלית הוביל ראש המועצה לביטחון לאומי מאיר בן שבת, ואליה נלוותה משלחת אמריקאית בראשות ג'ארד קושנר. באופן תקדימי, המטוס הישראלי עבר מעל שמי ערב הסעודית, ונחת בשעות הצהריים בנמל התעופה הבינלאומי אבו דאבי.
משלחת זו ומשלחות שבאו אחריה סיכמו את פרטי ההסכם, שנחתם בטקס חגיגי ב-15 בספטמבר 2020, על מדשאת הבית הלבן במעמד ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ושר החוץ של איחוד האמירויות הערביות, עבדאללה בן זאיד אאל נהיאן. ההסכם הוגדר על ידי הצדדים כהסכם השלום.
באותו טקס, נחתם גם הסכם בחריין–ישראל, במעמד שר החוץ הבחרייני עבד א-לטיף א-זיאני. בעת הטקס שיגרו מחבלים רקטות לעבר אשדוד ואשקלון, 8 מהן יורטו על ידי כיפת ברזל אך רקטה אחת שפגעה באשדוד פצעה מספר אזרחים ישראלים בינהים הרב אשר ביטון מאשדוד שברוך ה' יצא מכלל סכנה ומצבו משתפר.
בטרם נחתם ההסכם בבית הלבן, התברר כי על פי החוק הישראלי, שר החוץ הוא שמוסמך לחתום על ההסכם. מאחר ששר החוץ גבי אשכנזי כלל לא הוזמן לאירוע ונשאר בארץ, העניק אשכנזי לראש הממשלה בנימין נתניהו ייפוי כוח מתאים.