ננסי פלוסי, יו"ר בית הנבחרים האמריקני הודיעה אמש (בין ראשון לשני) כי תנסה לקדם החלטה בקונגרס שתקרא לסגן הנשיא, מייק פנס, ולקבינט בממשל טראמפ לפעול בתוך 24 שעות, על מנת להפעיל את התיקון ה-25 לחוקה ולהדיח את טראמפ מתפקידו. כך מדווחת ספי פישמן בישראל היום.
פלוסי הדגישה כי המהלך הנוכחי, שכאמור נועד לדרבן את פנס להכריז על טראמפ כ"אינו כשיר" לתפקיד, הוא צעד שנועד לחסוך בזמן ולעלות להצבעה לכל המאוחר ביום שלישי. יו"ר בית הנבחרים של ארה"ב הוסיפה ואמרה כי אם ההצעה תעבור, אך לא יפעלו על פיה, אז יחל הליך הדחה מזורז כנגד הנשיא טראמפ.
כזכור, ההכרזה הזאת של פלוסי מגיעה לאחר שביום רביעי בשבוע שעבר תומכים רבים של טראמפ הסתערו על גבעת הקפיטול ופלשו לבניין הקונגרס האמריקני. הצעד האלים והקיצוני הזה, שנועד למנוע את אישרורו של ביידן כמנצח בבחירות שהתקיימו בנובמבר, עורר גל של ביקורת קשה כנגד הנשיא והתנהלותו, שלטענת רבים הובילה לאירוע האלים שבעקבותיו נהרגו חמישה בני אדם ובהם שוטר.
יו"ר בית הנבחרים פלוסי התייחסה לנחיצות ההדחה של טראמפ ומסרה כי "על מנת להגן על החוקה שלנו ועל הדמוקרטיה שלנו, אנחנו נפעל בדחיפות, מכיוון שהנשיא הזה מהווה איום מיידי על שתיהן".