העימות הראשון שנערך התקיים בקליבלנד שבאוהיו.
העימות נמשך 90 דקות ובמהלכו התווכחו ביידן וטראמפ על מינויה של שופטת
העליון המיועדת, איימי קוני בראט, ועל כוונתה לבטל את חוק הגנת החולה האמריקאי.
כשטראמפ אמר שדבריו של ביידן יעלו לו במצביעים פרוגרסיביים, ביידן כינה אותו "שקרן" ו"ליצן", וכשטראמפ המשיך לדבר על דבריו של ביידן הוא השיב: "אולי תסתום את הפה, בן אדם?".
סקר שפרסמה רשת CNN לאחר העימות מצא כי 60% מהמשתתפים מאמינים כי ביידן ניצח בעימות, ורק 28% מאמינים כי טראמפ ניצח.
לעומת זאת רשת CBS האמריקנית פרסמה סקר בו הפער מצומצם יותר, 48% מהנשאלים אמרו כי ביידן ניצח, 41% אמרו כי טראמפ ניצח ו-10% אמרו כי העימות הסתיים בתיקו.
הילרי קלינטון התראיינה לרשת MSNBC לפני העימות הטלוויזיוני הראשון בין הנשיא דונלד טראמפ ליריבו ג'ו ביידן, וטענה שביידן ינצח את טראמפ בעימות וגם בקלפי.
"אני חושבת שהסדרה של טראמפ הולכת להתבטל, בגלל שזה פשוט אותו הסיפור שוב ושוב – שקרים, מתקפות כשאין לך שום דבר לומר וחוסר יכול לספק תשובות כנות", אמרה קלינטון.